Много успехи и светли дни си пожелаха сините в Русе, след като официално бе открит и осветен новият им клуб в бл.“Съединение“ на ул.“Цар Асен“ 26. На тържеството присъстваха и коалиционните партньори на СДС в Общинския съвет - д-р Теодора Константинова от ДСБ и Искрен Веселинов от ВМРО. За новия офис десните бяха приготвили и подарък на новодомците - пъстра пролетна картина, която веднага намери своето място в синята къща.
Освен новия клуб, седесарите имат и обновено областно ръководство. Промяна на върха няма, тъй като Драгомир Дамянов остава председател на областния съвет, а негови заместници са Станимир Станчев и Валери Върбанов. Бившият общински лидер Юлиян Гарелов обаче става секретар на областната структура и член на НИС.
Русе е с най-силно присъствие в ръководните органи на СДС след София и Пловдив, тъй като имаме четирима членове в НИС, каза зам.-председателят на СДС Румен Христов, който също бе сред гостите в новия клуб. Той обяви, че Драгомир Дамянов и общинският лидер Камен Милков ще представляват СДС в Реформаторския блок по време на воденето на преговори на местно ниво. Чака ни цял цикъл от избори - европейски, парламентарни /вероятно/ и местни, по време на които ще важи споразумението за сътрудничество в РБ, поясни още Христов. Според него реформаторите ще имат поне две места в европейския парламент, а преференциалният вот няма да доведе до разногласия в коалицията.
Областният лидер Дамянов отбеляза, че във всяка община в областта, с изключение на Иваново, са развити структурите на партията и това ще й позволи да има достатъчно застъпници, които да следят за редовността на изборния процес. Той не на шега допусна, че евродепутатите може да са повече от двама, а СДС трябва да има нагласа да влезе в управлението на страната при национални избори и сериозно присъствие в общинските съвети на следващите местни избори.
Основният ни опонент е БСП и критиките ни са и ще са насочени срещу тях. ГЕРБ и „България без цензура“ са наши конкуренти, каза още Дамянов.