Опитът на АБВ да се представи като нелегално движение е трогателен, странно защо критикува само БСП, но не и ГЕРБ, коментира вчера на пресконференция в Русе кандидатът за евродепутат на социалистите Петър Курумбашев. Повод за думите му беше изявлението на бившия президент Георги Първанов предния ден, че го притесняват репресиите срещу политически противници на управляващите, включително и срещу привърженици на АБВ.
Областният лидер на русенските социалисти Милена Хинкова отрече партията да преследва привържениците на Първанов. Битка на БСП с АБВ няма и не може и да има, каза тя. Хинкова не знаела дали техни членове симпатизират на АБВ, но организацията в Две могили, за която се твърди това, заявила, че остава вярна на БСП.  
Петър Курумбашев обяви, че влиза в кампанията с мотото „За социална България в социална Европа“. Според него близките резултати на БСП и ГЕРБ не позволяват предварително да се определи победителят. Той прогнозира, че евродепутати ще имат само БСП, ГЕРБ и ДПС.
Екатерина Заякова разкритикува президентския указ за квотите в ЦИК, който БСП праща в Конституционния съд. Тя съобщи, че Коалиция за България няма да подкрепи предложението на ГЕРБ за състава на комисията /18 плюс 2 от извънпарламентарните сили/, защото в него има противоречие и защото е опит за саниране на незаконния президентски указ.