Младите състезатели на русенския клуб „Далян“ откриха сезона с впечатляващ успех на международен турнир по дуатлон в Букурещ.
Иванина Миланова стана победителка при момичетата от 9 до 12 години. Иванина пробяга за начало 1250 метра, преодоля с велоезда 5 километра, а за финал отново трябваше да тича на дистанция от 1250 метра. Шампионката е ученичка в училище „Братя Миладинови“.
Нейният съекипник Даниел Райков спечели турнира при момчетата в същата възрастова група. Изпитанията пред ученика от „Христо Ботев“ бяха като при Иванина - два кроса от 1250 метра и колоездене на 5 километра.
Велизар Велизаров завоюва вицешампионската титла при момчетата от 13 до 15 години. Велизар стартира с бягане на 2500 кирометра, после измина с велосипед цели 10 километра, а за финал „разпусна“ с нов крос от 1250 метра. Велизар пък е ученик в Дойче шуле.
Хари Назъров /в групата от 9 до 12 години/ и Александър Стойчев /13 до 15/ останаха на крачка от медалите. Те се класираха на четвърто място.
„Децата се представиха отлично и се бориха до последно. Съжалявам малко, че Велизар завърши втори, тъй като бе готов да финишира като шампион“, коментира пред „Утро“ треньорката Миглена Ангелова.
Медалистите в Букурещ бяха подготвени от нея и от колежката й Елеонора Гурбанова.