Втора американка ще играе през новия сезон за „Дунав 8806“, съобщи президентът на русенския клуб Красимир Трифонов. След Тиа Люис договор с българския шампион и носител на купата подписа и Шанте Евънс.
„Аз съм развълнувана, че Шанте ще има възможност да играе за един от най-добрите европейски отбори“, казва по този повод старши треньорката на университета „Нofstra“ в щата Ню Йорк Криста Килбърн-Стевецки.
Изявлението на Килбърн-Стевецки се чете на официалната страница на клуба, за чийто тим през последните 4 години е играла Евънс. Сайтът маркира още, че „Дунав 8806“ е трикратен шампион на България с амбиции да направи нещо повече през този сезон във ФИБА Еврокъп.
Високата 183 сантиметра баскетболистка е родена в Западен Честър. Попадала е 3 пъти в селекцията „All-America“ и е лидер по отбелязани точки и спечелени борби. През последния сезон е играла в 29 мача, като в 28 от тях е постигала дабъл-дабъл. Последният им мач от тази година е от 3 март срещу „Уилмингтън“.
Шанте е с изключително мощна физика, която подсказва и позицията й на терена - тежък център. По принцип добрите състезателки от този тип са дефицит не само за българския, но и за европейския баскетбол.
„Тя по-скоро е център-крило. Играе много добре близо до коша, но е полезна и от фланга. Изключително борбена състезателка! Надявам се да се адаптира бързо“, коментира за „Утро“ старши треньорът Георги Божков.
Евънс е третата нова баскетболистка в селекцията на „Дунав 8806“. Преди нея договори подписаха Деляна Коева и Тиа Люис, а от старите пушки преподписаха Радостина Димитрова, Зорница Костова и Цветомира Шаренкапова.