Полицията работи по версията за още един участник в кървата трагедия, която се разигра в къща до жп моста над бул.“Липник“, съобщи вчера Магдалин Стефанов - баща на убитата с нож Пламена. По думите му в зверството вероятно е замесен трети човек, защото стаята, където е открито прободеното момиче, е имало много счупени шишета от бира. Преди да бъде убито, момичето вероятно е било бито и изнасилено, тъй като е открито голо в стаята, твърди бащата.
Участието на трети човек в кървавата баня е по-скоро теоретично, но при подобни разследвания полицията проверява всички хипотези.
В понеделник в къща на бул.Липник“ 65 А полицията намери труповете на 19-годишната Пламена Стефанова и на палача й - 32-годишният бивш затворник Джалил Джалил, който висял на въже в приземния етаж.
Показанията на ключов свидетел
помагат за разкриване на мистериозното убийство с последвало самоубийство. В събота след полунощ жена е пушила цигара на терасата си в бл.“Теодора“, който се намира срещу къщата на ужасите. Около 1 часа през нощта тя чула писък на жена откъм червена жилищна сграда оттатък жп моста над „Липник“. После видяла мъж да носи тяло на жена и да влиза с него в съседната къща.
Тези показания свидетелката дава във Второ РПУ в неделя късно през нощта и няколко часа след това  оперативна полицейска група отива в къщата и намира труповете на момичето и мъжа.  
„Със съпруга ми се изумихме, когато в неделя около 5 часа сутринта двама униформени полицаи позвъниха на вратата ни. Те попитаха къде е Пламена. Отворихме стаята й и видяхме, че я няма. Тогава полицаите ни казаха, че не могат да я обявят за издирване, тъй като е пълнолетна и трябва да минат 24 часа от изчезването й“, разказа вчера пред „Утро“ майката на момичето Веска Петрова.
Двамата родители се изненадали много от отсъствието на дъщеря си, тъй като в 10 часа през нощта в събота тя се прибрала вкъщи след разходка с приятеля си Калин. Няма обяснение какво е накарало момичето да излезе незабелязано два часа по-късно от дома си. По разказа на Калин Пламена му звъннала по телефона, за да се срещнат и той предложил да отиде пред нейния блок в района на заведението „Жорела“, но тя му казала да я чака пред търговски комплекс „Ялта“ и тръгнала натам. През цялото време двамата говорели по телефона. Малко след като крехкото момиче минало през моста над бул.“Липник“
Калин чул в слушалката писъци и връзката прекъснала
Точно тогава Джалил пресрещнал жертвата си и насила я завлякъл в дома си. Предполага се, че лежалият за изнасилване мъж е бил пиян.
Уплашеният Калин веднага сигнализирал във Второ РПУ и така полицаите се озовали в дома на Пламена.
Майката намерила телефони на приятелки на дъщеря си и говорила с тях дали не знаят нещо за момичето, но се оказало, че в събота тя не е звъняла на никоя от тях.
Калин се обадил на Веска Петрова и казал, че е намерил свидетелка, която е чула писък и е готова да даде показания.
Направихме опит да се свържем с тази жена в неделя пообед, но не можахме да я открием и точно тогава ни повикаха във Второ РПУ. С баща й и с Калин дадохме показания какво се е случило с Пламена от събота сутринта до полунощ, разказа майката.
В неделя вечерта дознателката от полицейското управление се обадила на Веска и казала, че вече има свидетелка, която е обяснила какво е чула и видяла в злополучната съботна нощ. Помоли ме да си взема личната карта и след 10 минути да отида при нея с патрулката, която ще ме чака пред блока, посочи родителката. Там свидетелката била разпитана, а Веска Петрова успяла да чуе, че жената е чула писък под едно голямо дърво и после
видяла мъж да носи под мишница жена, която завлякъл в бялата къща
на метри от дървото. Около полунощ дознателката казала, че започват да работят сериозно по версията на свидетелката за отвличане и освободила майката и бащата.
Към пет часа сутринта в понеделник на телефона се звънна и дознателката каза, че дъщеря ни е намерена мъртва в една къща. Убиецът бил обесен в бечовата стая, допълва бащата Магдалин Стефанов. Той отишъл в Съдебна медицина. Лекарят му показал снимка на момичето, но родителят пожелал да я види. Докторът ме заведе в моргата и отви само главата й. По нея нямаше следи от бой, но според мен тя е била бита зверски и затова го попитах дали има начупени кости. Отговорът бе отрицателен, посочи бащата.
„Пламена рисуваше много добре и миналата година
завърши Гимназията по туризъм с много добър успех
но искаше да работи, а не да учи. С Калин дружаха от две години. В началото не одобрявах връзката им, тъй като често закъсняваха, но после разбрах, че е добро момче. Работи в „Дунарит“ и се отнасяше с нея много отговорно. Винаги я изпращаше до входа, а щом влезеше в апартамента, той й се обаждаше, за да се увери, че е вкъщи“, разказа през съзли майката Веска Петрова.
Бащата на приятелят на Пламена Калин вчера уточни пред „Утро“, че двамата със сина си са отишли още в неделя в седем часа в най-големия дъжд да търсят тялото на момичето в храстите около жп моста над бул.“Липник“. Не открихме нищо, но разбрахме, че в тази бяла къща, която свидетелката посочва за мястото, където мъж е вкарал жена насила, живее млад човек. Пак се обадихме на полицията и посочихме жилището. Явно после те са отишли и са намерили двата трупа, каза бащата.