По-евтини със 7-10% строителни материали, градински инструменти и техника могат да очакват жителите на Русе след отварянето на магазин „Практис“. Това обеща вчера мениджърът и основател на веригата хипермаркети тип „Направи си сам“ Любен Милчев. Той направи символична първа копка в строителството на търговския обект в близост до „Технополис“ в „Дружба“, като счупи и традиционната бутилка шампанско за късмет.
Магазинът на „Практис“ ще бъде на един етаж с 3500 кв. метра застроена площ и ще предлага продукти в четири сектора - „Градина“, „Декорация“, „Строителство“ и „Техника“. В него ще работят 28-35 човека.
Очаква се строителството на търговския обект да приключи до Нова година, а официалното откриване да бъде в края на март или в началото на април. Компанията се ангажира и да облагороди района, като разчисти около терена си храсталаците.
„Практис“ е търговска марка на фирма „Мегадом“, създадена през 1999 г. с идеята да развие верига строителни хипермаркети тип „Направи си сам“. Към момента българската верига има шест магазина в София, Стара Загора, Хасково, Велико Търново и Видин, като седмият ще отвори в Русе. Компанията закупи терена от 5 декара в „Дружба“ още през далечната 2005 г. Изграждането на хипермаркета обаче е забавено с очевидната идея да се използва влизането в района и на големи вериги като „Кауфланд“ и „Лидл“, чието съседство осигурява значителен поток от хора за новооткрития обект.