Обявено за изчезнало момиче на 20 години от Русе е намерено смъртоносно прободено в сърцето в къща на бул.“Липник“ 65 А. В приземния етаж на жилището е открит мъртъв и 32-годишният му убиец. Двата трупа са намерени от полицията в неделя в 1.44 часа след полунощ след подаден сигнал от приятеля на момичето. В 1.30 часа той разговарял с нея по мобилния телефон, чул я как започва да пищи отчаяно и връзката прекъснала.
На място служители от Второ РПУ открили мъртъв Джелил Джелил, който живеел в къщата на родителите си и обявената в събота за изчезнала в интернет Пламена Стефанова.  
Името на убитото момиче се пази строго в тайна от разследващите полицаи и прокурори заради образуваното досъдебно производство. От свои източници „Утро“ я идентифицира като Пламена Стефанова. Самоличността й беше потвърдена от специализиран сайт за издирване на изчезнали хора, който вчера следобед свали снимката на момичето и поднесе съболезнования на близките й с обяснението, че е постъпила информация за убийството на Пламена.
32-годишният Джелил Джелил е лежал в затвора за изнасилване. Преди две години е пуснат на свобода, заселил се в къщата на родителите си на бул.“Липник“ и не създавал никакви проблеми. Майка му и баща му живеели в Красен, където поддържали имота на известния бизнесмен Филипо Фурнари, разказаха съседи.
В събота вечерта Пламена имала среща с палача си. Какво точно е станало и защо се е стигнало до нечуваното зверство, засега само може да се гадае. Една от неофициалните версии е, че Джелил я е изнасилил и след като осъзнал, че заради този тежък рецидив го чака доживотен затвор, е решил да приключи и с жертвата, и със себе си.
„Момчето правеше добро впечатление след излизането от затвора. Винаги поздравяваше, беше кротко и разговаряше с нас без притеснения. В събота около 1.30 часа чух писък на жена, но след това всичко утихна. После дойдоха полицаи и разбрах, че има двойна смърт, но повече нищо не знам“, каза вчера съседът на Джелил Велимир Ганчев, който е пенсиониран полицай от 3 години.