Две малко изпълнявани произведения на Бах и на Стравински направиха закриването на „Мартенски музикални дни“ да звучи естетски и приповдигнато. Това е една моя стара идея - да се съчетае предкласика и съвременност, обясни преди концерта главният диригент на Русенската опера Георги Димитров. В първата част на заключителния концерт на фестивала прозвуча църковната кантата на Бах „След тебе, Господи, води ме“, която по думите на Димитров се изпълнява извънредно рядко, тъй като е твърде сложна за пеене. В Русе с тази нелека задача се беше ангажирал хор „Проф.Васил Арнаудов“ с главен диригент Драгомир Йосифов и хормайстори Свилен Димитров и Евгени Желязков, музикантите от Русенската филхармония и солистите Гергина Гергинова, Петя Цонева, Александър Баранов и Пламен Бейков.
Втората част включваше Симфония на псалмите на Игор Стравински, написана през 1930 година. Това е моята мечта от студентските години, когато за първи път чух тази творба, призна Георги Димитров. „Поздравявам Ива Чавдарова, че прие такава програма за закриването на фестивала, това е естетика, каквато Русе и „Мартенски музикални дни“ заслужават“, каза той.
За тази част от публиката, която не е тъй подготвена и извисена, за да оцени нюансите в катарзиса, извиращ от дълбините на творбата на Бах, и католическия екстатизъм на Стравински, като бляскав акцент остана виртуозното изпълнение на Минчо Минчев и неговия син Николай Минчев и оркестъра на Концерта за две цигулки на Бах. Възхитена, публиката четири пъти извика солистите на бис и не ги пусна от сцената, докато не получи отговор на искреното си желание да чуе отново вълшебния диалог на техните магични цигулки.