80 литра дъжд се изляха на квадратен метър за 14 часа вчера в Русе. Пороят отново затлачи канализациите на проблемните места в града. Бул.“Тутракан“ плувна във вода, движението към Свободна зона пак стана невъзможно, а местата под мостовете на „Липник“, „Хр.Ботев“ и срещу Мототехника отново се наводниха. Екипи на пожарната и на Общината отводняваха проблемните места, но единственото добро бе, че вчера бе почивен ден и русенци не кръстосваха града с колите си.
Общинският директор по управление на кризите Спасимир Димитров обясни, че проблемът на „Тутракан“ се дължи на лошата канализация. Освен това имало запушен отток, от който бил изваден найлон. Димитров коментира, че друго критично място е било Кръговото на бул. „България“. Там също се е наложило отводняване. По останалите проблемни улици хубавото било, че дъждът валя сравнително спокойно. Спасимир Димитров отбеляза още, че екипи на фирмата по поддръжка на уличните шахти са работили без прекъсване. Според него боклуците, които гражданите хвърлят, са виновни за непрекъснатото им запушване.
Рано сутринта по ул. „Българска морава“ е имало инцидент с паднало дърво. То е засегнало електрическа жица. До около 10 часа дървото е било нарязано, а специалисти на „Енерго-Про“ са оправили поражението върху мрежата.
От Областно пътно управление съобщиха, че в целия регион пътищата са проходими. На места имало локви и кал, но екипите работели и нямало затворени участъци. Най-много наноси имало по отсечките Кацелово-Две могили и Ценово-Пиперково.
Прогнозата за днес е спиране на валежите. От утре до 5 юли ще грее слънце, а температурите ще бъдат около 29 градуса. След това пак ще има валежи, но градусите няма да паднат.