Полицаи от Второ РПУ са пазили в Неврохирургия единия от катастрофиралите в четвъртък четирима турци заради намерено в него топче марихуана. Дрогата, която била обвита в алуминиево фолио, изпаднала от дрехите на 44-годишния Мустафа А. по време на прегледите в Приемно отделение. След като бил подаден сигнал в полицията, униформени са започнали работа с него в болничната стая, където той лежи с другия оживял в зверския удар мъж на 29 години. Според показанията на Мустафа марихуаната е закупена от него за лична употреба, за да може да издържи на дългия път. Резултатите от пробата на шофьора за алкохол и наркотици още не са готови. Тя е изпратена в лабораторията в София и ще се забави поне още три дни.
Кървавият инцидент стана на 27 юни в 8.20 часа до Водиците по пътя за Разград. „Хюндай Теракан“ с четирима гастарбайтери от Турция се удари челно в силистренски камион, завъртя се на пътя и се блъсна в мантинелата. От удара 48-годишният водач загина в джипа, спътникът му до него на 45 години изхвръкна от колата и умря до мантинелата, а возещите се на задната седалка двама мъже се отърваха с контузии по главите.
Причината е заспиване зад волана на шофьора на хюндая, вероятно поради дългия преход. Четиримата са идвали от южната ни съседка, като са влезли в страната през Малко Търново и са смятали да продължат за Германия през Дунав мост.