15 души са задържани тази сутрин от служители на СДВР във връзка с вчерашния погром над офиса на централата на БФС.

Към момента в СДВР са доведени и задържани 15 души. Провеждат се разпити, които ще определят процесуалното им качество в образуваното досъдебно производство /извършители или свидетели/. Всички материали по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура по компетентност. Продължава работата на полицията за издирване на други участници в инцидента.

Червени ултраси вчера по обед помляха централата на БФС в центъра на София, нападнаха и фотографа на БГНЕС Гергана Костадинова. Ултрасите на ЦСКА превърнаха в безумна война протеста си и потрошиха до неузнаваемост сградата на Българския футболен съюз, без да се посвеняват да нападат и журналисти. "Червените" привърженици, които бяха над 1000, се събраха вчера преди обед пред "Българска армия", за да протестират срещу случващото се в любимия им клуб и се насочиха към сградата на БФС, която започнаха да замерят с различни предмети. Пиратки, по-големи бомбички и камъни изпотрошиха прозорците на сградата, а ултрасите влязоха дори вътре в нея, за да продължат с трошенето. Полицията закъсня с реакцията си, явно не очаквайки чак такъв щурм от страна на феновете. Сградата на БФС бепе тотално помляна, на мястото имаше и линейка.

Само преди две седмици от феновете на ЦСКА пострада и операторът на БГНЕС Марин Градинаров, след като при представянето на Христо Стоичков на "Българска армия", парчета от хвърлена пиратка попаднаха в окото му. Операторът бе опериран и все още се възстановява.