Американката Тиа Люис е първото чуждестранно попълнение в редиците на „Дунав 8806“, съобщи президентът на клуба Красимир Трифонов. Очаква се, че до дни ще бъде оповестен трансфер и на втора американка. 
Родената на 20 юни 1989 година Тиа Люис е висока 191 сантиметра при тегло от 81 килограма. Височината й показва, че става въпрос за състезателка на позицията център. Информацията за нея е, че бележи средно по 16,3 точки на мач от времето, когато играе за отбора на университета „Old Dominion“. Взима приза за най-полезна състезателка на тима си през първенството 2010-2011 година. През последния сезон има сравнително малко изяви, защото подписва първо с израелския „Елицур“ /Нетания/, но си тръгва предсрочно от този отбор. През 2012 година е била на тренировъчен лагер с в клуба от Националната баскетболна асоциация на САЩ „Вашингтон Мистикс“.
„Търсехме баскетболистка, която може да играе на различни позиции. Тиа е точно такъв тип. Освен това е доста силна в борбата под коша. Надявам се, че ще спечели бързо симпатиите на нашите фенове. Главният въпрос е доколко бързо ще може да се адаптира към европейския баскетбол. Знам, че известно време е била в Израел, но доколкото разбрах, си е тръгнала бързо заради някакви неуредици“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков.
В същото време „Утро“ научи, че жребият за тазгодишното издание на ФИБА Еврокъп, участие в което ще вземе и русенският отбор, ще се тегли на 5 юли в Мюнхен.