Собственик на откраднат през 2010 година мотопед сам го намерил две години по късно, паркиран пред някакъв магазин. Човекът сигнализирал на тел. 112 и така полицията влязла в дирите на престъпника. А вчера Окръжният съд му даде окончателна присъда: три месеца условно като виновник за кражба.
Цялата история започнала през декември 2010 година, когато собственикът на мотопеда го оставил на съхранение в подземен гараж. Возилото било със спукана предна гума, затова човекът решил да го остави там, а на сутринта да отиде да смени гумата и да си го вземе. Само че на сутринта не го намерил.
Оказало се, че още същата вечер продавач от съседен магазин на прибиране към къщи се натъкнал на мотопеда и решил, че може да му свърши работа. Прибрал го, сменил му гумата и две години си го карал на село. Но през 2012 година мотопедът се повредил. И се наложило отново да бъде докаран в Русе за ремонт. Мотопедът бил оставен пред магазина, за да не пречи вътре. И точно тогава по улицата минал истинският му собственик и веднага си го познал, въпреки че номерата му били сменени, а външността доста поочукана след карането по селските пътища.
Нито печеният адвокат, нито клетвите, че е помислил мотопеда за безстопанствен бокук, спасиха А.А. от присъда. Тя вече е в сила.