Българският футболен съюз спечели дело срещу ФИФА в Лозана. Успехът бе от съществено значение, тъй като за първи път Международният спортен съд допусна за разглеждане жалба на национална асоциация срещу необжалваемо в Апелативната комисия на ФИФА наказание на Дисциплинарната комисия.

След световната квалификация България - Армения за Мондиал 2014 на 11 септември 2012 г., завършила с победа на "трикольорите" с 1:0, Българският футболен съюз бе глобен от Дисциплинарната комисия на световната футболна централа със 7500 швейцарски франка заради издигнати преди мача от арменската агитка на стадион "Васил Левски" плакати с политическа агитация срещу унгарския премиер Виктор Орбан. Въпреки че след бързата намеса на полицията, представители на БФС и делегата на мача плакатите бяха свалени преди първия съдийски сигнал и не предизвикаха никакво напрежение по трибуните, ФИФА реши да глоби Българския футболен съюз на базата на правилника си, според който федерацията-домакин носи отговорност за поведението на феновете по трибуните.

По инициатива на заместник-изпълнителния директор на БФС Тервел Златев срещу наказанието обаче бе внесена жалба в Международния спортен съд с аргумента, че в чл. 67 ал. 2 от Дисциплинарния правилник на ФИФА се казва, че гостуващата федерация носи отговорност за поведението на своите фенове и инциденти преди по време и след мача на стадиона. Международният спортен съд призна правото на българската страна, изтъквайки, че плакатите на арменски език са били неразбираеми за българските представители на реда, служители на федерацията и на Националния стадион "Васил Левски", но въпреки всичко благодарение на бързата реакция на домакините банерите са били свалени, без това да доведе до допълнителни инциденти. Съдът в Лозана отмени наложената на БФС от ФИФА глоба от 7500 швейцарски франка.