Строежът на детската площадка на „Батенберг“ срещу „преместваемото“ заведение на Красимир Даков, която се изграждаше като дарение от фирма „Дунарит“, е спрян. Причината е нарушение на процедурата, обясни кметът Пламен Стоилов.
Това е вторият казус, който дисциплинарната комисия на Общината ще разгледа във връзка с действията на главния архитект Симеон Рангелов, допълни Стоилов. Както „Утро“ вече писа, първият повод тя да бъде свикана е становището на прокуратурата и на експертите от Регионалната дирекция за строителен контрол-Шумен, че кафе-бистрото на Даков не е преместваем обект и е построено в нарушение на законовите процедури. На това основание магистратите поискаха кметът да издаде заповед за премахването му. Кметската заповед обаче може да бъде обжалвана в съда, което сигурно ще се случи. Тогава решението за статута на заведението и неговото съществуване ще зависи единствено от Темида. 
До края на следващата седмица се очаква дисциплинарната комисия да излезе със становище. Това съобщи нейният председател Димитър Генков, секретар на Общината. Нейните заключения ще бъдат представени на кмета, а въз основа на тях той ще реши какви действия ще предприеме спрямо главния архитект Симеон Рангелов. Практически вариантите са 3: той да бъде уволнен, понижен в ранг за 6 месеца или пък комисията да реши, че няма основания да бъде наказан.
Независимо от дисциплинарната комисия кметът Стоилов вече поиска оставката на главния архитект.