Дона-Мария Иванова, ученичка в 8 клас на МГ „Баба Тонка“, спечели бронзов медал на Балканиадата по математика, която се проведе от 21 до 26 юни в Анталия, Турция. В състезанието участваха 113 ученици от 19 държави, като освен балканските, се включиха математици от САЩ, Франция, Азeрбайджан, Казахстан, Таджикистан, Саудитска Арабия, Индонезия и Филипини. България бе представена от шестима ученици от София, Пловдив, Бургас и Русе, които спечелиха 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.
Дона-Мария, която е ученичка на Евелина Минчева, извоюва правото да участва в разширения отбор на България, който включва 12 ученици, определени от резултатите на три национални състезания. Според рейтинга на Института по математика и информатика към БАН от състезания по математика през тази година Дона-Мария е на трето място в България сред осмокласниците.
Ученичката на Математическата гимназия поднови след 13-годишна пауза участието на русенци в Балканиада по математика. Последният медал за Русе е заслужен от Диана Митева през 2000 г.