Наесен в Административния съд се канят да слушат записите от общественото обсъждане на бюджета, което се проведе през януари. Общината бе задължена да ги представи, стига да ги пази. Дотук се стигна след като лидерът на Българската евролевица Мариян Димитров атакува бюджета, а в съда обяви, че представените протоколи от обсъждането не са пълни - липсвали част от предложенията на гражданите, включително и негови.
Делото вчера се отложи за септември с искане за назначаване на експертиза, която да се направи от специалист-бюджетар. Той трябва да провери по сметките дали има дейности, предвидени за финансиране по време на обсъждането с гражданите, които после са отпаднали или заменени с други. По всичко изглежда обаче, че процесът надали ще приключи преди края на тази календарна година, за която всъщност е предвиден местният бюджет.
Както „Утро“ писа, Мариян Димитров оспори бюджета с твърдението, че вариантът, представен за обсъждане пред гражданите, е различен от този, който е внесен за гласуване в пленарна зала.