Газова уредба на кола за малко не се взриви след пътен инцидент във вторник в около 17 часа. 24-годишен шофьор на БМВ влетял с висока скорост в завоя за Щръклево, колата се унесла, влязла в отводнителния канал и се обърнала по таван. Шофьорът И.Ш. е изваден от екип на Спешна помощ и откаран в болницата със счупен десен крак и рани по тялото.
Докато медиците вадели тялото на водача, усетили мирис на газ от колата. Това наложило отцепването на района, докато пропан-бутанът от бутилката в багажника изтече.
Причината за катастрофата най-вероятно е високата скорост при навлизането в завоя, но в Щръклево има и друга версия. В селото се говори, че И.Ш. имал тежък любовен скандал, след който решил веднъж завинаги да сложи край на сърдечните си мъки.
Още една кола се е преобърнала същата вечер. Малко след 22 часа 38-годишен шофьор изпуснал контрола над автомобила си на завой преди Черешово и спрял по таван в крайпътна нива. Съучастник тук е бил току-що завалелият дъжд и може би износените гуми на колата. Водачът е в болницата със счупен крак, а 65-годишната му майка, е само с контузии.