Русенският районен съд отмени глобата от 50 лева, наложена за неправилно паркиране на бизнесмена Иван Павлов. Защото се яви свидетел - общ работник във фирма „Булстарс“. И този свидетел заяви под клетва, че не шефът на „Крис груп“ е карал колата и я е спрял неправилно на автоспирка, а той. А по закон следва да бъде наказан този, който е извършил нарушението.
Както „Утро“ писа, случката от 15 май 2012 година роди истински градски скандал. Ползваната от Иван Павлов луксозна лимузина на „Булстарс“ бе репатрирана с паяк от спирката пред КАТ, където незаконно била паркирана. Малко по-късно отново паякът върнал колата на същото място, което дотогава никой не беше чувал да е ставало в Русе. Заради нареждането да се върне колата шефът на „Комунални дейности“ Стамен Савов бе обвинен в принуда, оказана на служители и стигна до съд.
Заради същото това незаконно спиране пред КАТ полицаите са съставили и акта на Иван Павлов, който той сега оспорва в съда. Но се оказва, че са направили гаф - не са доказали кой всъщност е извършил нарушението и е оставил колата на забраненото за спиране място. А при наличието на свидетел, който се представя като общ работник, натоварен с поддръжката на автопарка на „Булстарс“ и след като този свидетел твърди, че именно той е карал тази сутрин колата и я е оставил на спирката, излиза, че актът просто не е съставен на нарушителя. Заради което и санкцията срещу Павлов е отменена от съда.
Сагата с лъскавото ауди и паяка обаче съвсем не е приключила. Решението на Районния съд, с което глобата на Павлов е отменена, не е окончателно и подлежи на атака пред Административния съд. Отделно продължава и сагата с обвинението срещу Стамен Савов, който бе оправдан по обвинението за принуда над служители. Но пък от прокуратурата заявиха, че са внесли протест срещу оневиняването му. Вероятно делото ще се гледа след лятната съдебна ваканция.