България спечели първата европейска купа за бездомни хора, след като женският национален отбор по стрийт футбол на "Спортс Мениджмънт България" записа победи във всичките си четири мача от престижния турнир в центъра на Мюнхен.

В първия ден на състезанието българките надиграха Шотландия (4:2) и домакина Германия (8:0), а в сряда победиха два пъти Холандия с 3:2 и 5:4. Първата среща с "лалетата" беше част от груповата фаза на надпреварата. Въпреки загубата, холандките останаха на второ място в групата и следвайки регламента срещнаха българските националки и в мача за първото място. Финалният двубой беше изключително интригуващ и впечатли всички присъстващи зрители на площад "Одеон" в центъра на Мюнхен. България поведе с 2:0 през първото полувреме, но холандките изравниха резултата веднага след почивката. Последва нова силна серия на националките и те поведоха с 5:2, но съперничките им намалиха разликата в резултата до 5:4 в последната минута на двубоя.

Треньор на българския отбор е 24-годишният перспективен специалист Кирил Кюлев, а имената на състезателките му са Теодора Кодова, Елена Йорданова, Венера Донева, Силвия Василева, Габриела Тодорова, Желязка Андреева, Сашка Матеева и Аксиния Стефанова. Дамският тим на България ще вземе участие и в световното първенство за бездомни хора в Познан (Полша) през август, в което ще се включат общо 16 женски състава от цял свят. Очаква се националките да бъдат поставени при жребия за групите на Мондиала, след като станаха първият европейски шампион по стрийт футбол в историята.