4 години затвор при общ режим даде Русенският окръжен съд на младеж от Хотанца, който блудствал с малолетно момче. Детето имало хомосексуални наклонности, но отказвало да задоволява „баткото“. Въпреки това педофилът го принудил със сила. След което започнал да се крие от органите на реда и се наложило да бъде обявен за издирване, за да бъде изправен пред съд.
Цялата история се e разиграла през 2010 година. Хлапето живеело при роднини в селото, майка му работела в чужбина, а баща му бил в затвора. Няколко години по-рано детето било насилено от друго момче, оттам развило склонност към хомосексуалните връзки. Но харесвало само момчета на своята възраст. За склонността му се разчуло из селото и М.Н. научил за това. И на няколко пъти се възползвал от него, като принуждавал жертвата си да го обслужва сексуално с бой и заплахи.
Накрая обаче за блудството с детето научил неговият брат. Той казал на близките си, след което последвали първо побой над насилника и после жалба срещу него в полицията. А накрая цялото семейство се изселило от селото заради скандала, който вече гърмял навред.
Първоначално Русенският районен съд осъди М.Н. условно. Последва обаче протест на прокуратурата, която поиска по-сериозно наказание за насилника. И то ефективно, да го лежи зад решетки. И в крайна сметка съдът реши точно това - наказа М.Н. с 4 години затвор при общ режим. Защото е действал брутално, на няколко пъти и силом. Според съда момчето е жертва на социална патология, но е пълноценен и пълноправен член на обществото и следва да бъде обект не на пренебрежение и игнориране, а на засилена защита. Няма значение какви са склонностите на един човек, те по никакъв начин не могат да бъдат аргумент някой да се възползва от тях, още повече, когато става дума за малолетен, аргументира се съдът. Решението му е без право на обжалване.