18 футболисти на „Дунав“ заминаха в ранните следобедни часове вчера за Дупница, а привечер отседнаха в хотел „Рила“. В Русе останаха контузените Стоян Георгиев и Владимир Бахъров, както и наказаният за един двубой Аднян Джелилов. Възпитаниците на старши треньора Самир Мъстънов ще играят днес от 15.30 часа много важен мач за първенство на „Б“ група срещу лидера „Марек“.
Дупничани загубиха сензационно преди два кръга у дома срещу аутсайдера „Раковски“, но сигналите говорят за съмнително проведена от домакините среща. После те паднаха и от „Хасково“, така че времето за вересиите им като че ли изтече.
„Дунав“ ще трябва да се бори поне за реми срещу отбор с много сериозни нападатели. Еньо Кръстовчев и Даниел Младенов обиколиха куп елитни тимове, включително записаха по един сезон и с екипа на „Левски“ /София/. Много опасен като ляв външен халф е и юношата Тончев. Дребосъкът изигра през есента отличен мач на Градския стадион в Русе, като подминаваше както си иска защитниците на „Дунав“.
Отбраната на „Марек“ се крепи от опитния Милен Лахчев, който бе титуляр допреди сезон в отбора на „Локомотив“ /Сф/.
„Не знам и не искам да коментирам как „Раковски“ се е добрал до победа в Дупница, но на нас няма да ни бъде никак леко. Знаем кои са силните страни на „Марек“, остава да разгърнем нашите. Повечето момчета смятат, че можем да измъкнем нещо от стадион „Бончук“. Ще се борим поне за точка“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Самир Мъстънов.