Скупчилите се над Русе сиви облаци в неделя надвечер провалиха грандиозната постановка, предвидена за сцената на Летния театър. Най-голямата атракция беше камилата Степа, специално докарана заради хрумката на режисьора Огнян Драганов да играе ролята на слон от египетската войска. Вечерта наметнаха Степа с кадифено покривало и я подкараха през площада към Военния клуб. Пред портите на клуба се беше струпал народ - да види камилата! Преди да кривне към входа, двугърбото животно успя да захапе един клон от близката липа, но веднага беше смушкано деликатно и упътено в правилната посока.
При все че в 20 ч не валеше, неизвестно защо началото беше отложено с половин час. Към 20.20 оркестрантите заеха места, разпъвайки чадъри /за всеки случай/. В 20.30 търпението на повечето зрители /около 900 души, които се побираха в средния зрителски сектор/ взе да се изчерпва. На няколко пъти хората пробваха с ръкопляскания да поканят артистите и след като това не се случи, много от тях наставаха да си ходят. „Безобразие! 8 лева съм дала за билет, а никой даже не излиза да каже какво става! Много обичам опера, но повече няма да им стъпя!“, изфуча обидено русенка. Поне увертюрата да бяха изсвирили, косеше се друг зрител. От Общината няма ли най-после един прозрачен навес да направят над тая сцена, недоумяваше друга дама.
Малко преди девет режисьорът Драганов обяви, че е говорил с Минчо Празников и той го уверил, че в 21 ч времето щяло „да се подобри“. През оределите редици на централния сектор премина смях. В 21.20 ч режисьорът се извини и съобщи, че представлението се отменя. Истината е, че дъждът /който все пак се изля над града по-късно/ би съсипал музикалните инструменти. А другата подробност, която публиката не научи, е, че на другата сутрин музикантите и артистите потегляха за Швейцария на турне и ако 4-часовата „Аида“ бе почнала по-късно, трупата щеше да тръгне направо от Военния клуб.
Билетите от провалената премиера ще важат без заверка за 13 август. Само че без камила. Е, нея все пак хората я видяха.