20 човека са попаднали с колите си във воден капан по пътя Бяла-Свищов в района на Пиперково при разразилата се в неделя буря с пороен дъжд. Второкласният път заприличал на река и двигателите на автомобилите угаснали. На помощ се притекли спасители от пожарната в Бяла. Закъсалите коли са извлечени от наводнения участък.
Това е второ затваряне на същия път заради обилни дъждове през този месец. След първия инцидент шефът на Областното пътно управление Минчо Минчев заяви, че ще се обърне към прокуратурата заради собственици на земи в района, които повредили отводнителни диги.
Критично е било положението и в други участъци. Към полунощ движението на разклона за Велико Търново и Плевен до Пейчиново е било спряно и техника на Областното пътно управление около час и половина е разчиствала пътя от докараните от поройните води кални наноси.
Заради наводнените пътища телефон 112 е загрял от граждански оплаквания. „Реакцията на хората е неадекватна“, коментира за „Утро“ Минчо Минчев, към когото са били препращани многобройните сигнали.
„Дъждът беше проливен и отводнителните системи нямат капацитет да поемат толкова вода. Като реки бяха пътищата - водата се изливаше на пътя напречно през нивите и нямаше какво да направим. След утихването на дъжда положението постепенно се нормализира“, заяви Минчев.