23-годишен русенец е задържан за отвличане и блудство с младо момиче. Инцидентът е от петък миналата седмица. Според обвинението Симеон Д., жертвата му и още един техен приятел трябвало да отидат да се веселят на Текето заедно. По едно време обаче третото момче отскочило само за минутка до магазин, за да купи нещо за ядене. Като останал насаме с момичето в колата, Симеон внезапно дал газ и откарал жертвата си в крайпътна горичка, където я заставил да си „поиграе“ с него. При това насилието явно не е било малко, тъй като впоследствие в колата били открити насилствено изтръгнати коси на момичето. След като приключил „игричката“, Симеон я откарал в Червена вода и я пуснал там, а той самият дал мръсна газ и изчезнал с колата. Жената била страшно уплашена, изобщо не знаела къде се намира и се разплакала, когато запитала случаен минувач кое е това село и къде може да намери помощ.
Междувременно момчето, което се върнало от магазина и не видяло колата с другите двама от компанията, позвънило в полицията. Оттам веднага тръгнали да издирват жертвата и похитителя. В крайна сметка Симеон бил задържан още същия ден, а вчера бе изправен пред Русенския окръжен съд, който му наложи ареста като постоянна мярка за неотклонение.
Симеон е женен и е баща на 5-месечно бебе. Досега е осъждан 8 пъти за различни престъпления - кражби, хулиганство и дори за подаване на фалшиви сигнали за бомби. Никога обаче не е влизал в затвора, винаги се отървал с глоба, пробация или условни наказания. Може би затова единственият мотив, който изложи към молбата си да го пуснат от ареста беше, че не му харесва там, защото не сменят редовно чаршафите.