Един от големите дарители „Мото-Пфое“ започна достойната за уважение инициатива #steniskanabala, чиято цел е да се наберат средства за български абитуриенти-сираци, за да продължат образованието си във висше учебно заведение или център за професионално обучение.
Вносителят на „Форд“, „Волво“ и „Ягуар“, който вече има 17-годишен опит в благотворителността, е взел опита на абитуриенти от Пирот. Миналата година цял випуск от града в Западните покрайнини отиде на бала с тениски вместо с рокли и костюми, а спестените пари момчетата и момичетата дариха на свои връстници в неравностойно положение.
Сега „Мото-Пфое“ в партньорство с БЧК подема същата идея у нас. И двете организации традиционно се грижат за сираци, но сега кампанията ще бъде още по-голяма. Вече е създаден сайт www.steniskanabala.bg, на който всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може да дари средства, онлайн или по банков път, за образованието на абитуриентите без родители, а „Мото-Пфое“ ще му предостави символа на кампанията - тениска, с която да отиде на бала, изпращането или годишнина от завършването си.
Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската ще бъде предоставена при дарения над 20 лв. Сайтът работи лесно и предоставя възможност за избор - дамска или мъжка тениска, в различни размери.
Зад каузата вече застанаха Мая Новоселска, Поли Генова, Рут Колева, Митко Павлов, DJ Marten, Рафи Богосян, Христо Мутафчиев, Невена Цонева и Данчо Караджов. А най-голямата награда за абитуриентите с тениски на бала ще бъде увереността, че на прага на самостоятелния си живот са подали ръка на връстник, който е лишен от подкрепа. Защото понякога един жест е по-важен от един милион лева!