Швейцарците са най-уверените любовници в Европа, следвани от холандците и австрийците, показва ново проучване, цитирано от "Дейли Мейл".

Участниците в изследването са били помолени да гласуват по скалата от 1 до 5 за качеството на сексуалния си живот.

Швейцарците дали на интимния си живот 3,9 точки, а холандците и австрийците по 3,8. Испания и Италия са на следващите две места в класацията с 3,77 точки.

Белгия и Германия си делят следващата позиция с 3,70 точки. Следват Франция, Швеция, Финландия, Норвегия и Великобритания.

11% от британците са пробвали да облекат нещо еротично за секс или са осъществявали свои филмови "ролеви" фантазии. Оказва се, че 14 на сто от финландците са почитатели на нетрадиционния секс или обичат да се снимат по време на секс. Но по отношение на секса на публично място, британците са по-открити. 34% от тях са се отдавали на интимни страсти на публични места. По-разкрепостени за еротиката на открито са само Дания и Австрия.

Французите могат и да имат репутация на добри любовници, но те предпочитат уединението в спалнята и само 19% от тях са правили секс на публично място.
Във Франция жените са имали повече интимни партньори, като 50% от момичетата не могат да си спомнят точния им брой.

Датчаните и финландците са нациите, които е по-вероятно да изневерят на партньора. 32 на сто от анкетираните се признават за неверници.

Холандците са най-вярната нация с едва 15% изневеряващи.

За разлика от други народи, британците харесват секса за една нощ. Пробвали са го двама
на всеки трима запитани. В скандинавските страни пък предпочитат дългосрочните отношения, показва проучването.