Мнимият доктор, който се представя като „Тодоров“, взе парите на още двама старци за измислени операции.
В сряда в 18.30 ч измамникът се обадил на домашния телефон на 84-годишна жена в Пиргово и успял да я заблуди, че дъщеря й си е счупила крака в злополука и са необходими 1000 лева за лечение. Около 19 ч старицата предала сумата на непознат до къщата си, а по-късно разговаряла с дъщеря си и разбрала истината.
Предната вечер в 17 ч непознат мъж се представил по телефона на 78-годишен русенец пак като „д-р Тодоров“ и казал, че се обажда от болницата, където синът му е със счупен крак от катастрофа. За лечението били необходими 4000 лева. Старецът имал само 2500, а „докторът“ поискал да опише банкнотите и да ги предаде на санитаря, който щял да дойде пред блока му. Заръката била изпълнена, но малко след това синът му дошъл и измамата лъснала.
Междувременно сливенската полиция е задържала 51-годишен мъж, който за три месеца е участвал в 100 измами в 14 града в страната, включително и в Русе. Сумите, взети от жертвите, надхвърлят 100 000 лева. Залавянето на И.Т., който е известен на полицията с кражбите си, е станало на 24 март след поредна измама в Сливен. По данни на МВР той е бил ползван за муле, като обикновено се представял за служител на здравната каса, изпратен от лекар, на когото трябвало да бъде предадена определената сума пари. Освен парични средства, от измамените са били прибирани златни накити, бижута, часовници и други лични ценни предмети. Тепърва се уточнява в колко измами И.Т. е участвал в Русе и какви суми е прибирал.