Новия си туристически сезон открива днес в Амстердам „Дунав Турс“ АД. Точно в 12 часа капитанът на „Елегант Лейди“ Калоян Михов в присъствието на целия екипаж ще издигне на мостика българското знаме, както и флаговете на туроператора и на фирмата чартьор Plantours&Partner. Следобед с музика, хляб и сол ще бъдат посрещнати първите немски туристи, съобщи Катя Стоянова, изпълнителен директор на „Дунав Турс“. Тя уточни, че утре от Майнц тръгва кораб „Хайнрих Хайне“, а от Пасау - „Ариана“.
И този сезон „Хайнрих Хайне“ ще плава само в Германия, а „Ариана“ - до делтата на Дунав. Този круиз е един от най-желаните, защото е с продължителност 15 дни. За да не им е скучно на туристите, екипажът е подготвил богата анимационна програма, а новото меню на главния готвач е съобразено с кулинарните традиции на държавите, през които се преминава.
В началото на април ще тръгнат и другите кораби на туроператора - „Русе Престиж“, „София“ и „Русе“, които ще пътуват само по Дунав по разработените от две години дестинации до украинските градове Вилково и Измаил. Чартьори на корабите на „Дунав турс“ и тази година са най-големите немски туроператори „Фьоникс Райзен“ и „Нико Турс“.