Жена на средна възраст, която посветила съботната вечер на концерт от фестивала Мартенски музикални дни, при излизане от Доходното здание се препънала и си счупила крака. Веднага били извикани медиците от Спешна помощ, но тяхното пристигане се забавило поради невъзможността линейката да влезе на площада и се наложило пострадалата да бъде изнесена на ръце.                     
Действително имаме проблем с достъпа, но пък сме съгласни с решението на кметската управа да противодейства на хулиганските прояви по площада, коментира началникът на Спешна помощ д-р Пенка Бахчеванова. Тя допълни, че за линейките е по-голяма трудност да се предвижват в района на болницата, отколкото из улиците на Русе. Там е опасано с бариери и всяка кола трябва да има поне по 3-4 магнитни карти, за да влиза.
Ключове за преградните съоръжения има в дежурния по КООРС и в охраната на Доходното здание, но явно в спешна ситуация не е имало кой да уведоми хората за това положение, коментира кметът Пламен Стоилов. Самият той обясни, че вече са изготвени уведомителни писма до всички служби, които имат за задача спешната реакция - полиция, пожарна, Спешна помощ - в които ще им бъде разяснено как и към кого да се обръщат в такива моменти.
Въпреки затрудненото преминаване на служебни автомобили от всички институции бяха категорични, че все пак прегради трябва да има, за да не се повтарят сцените с автородео по площада от тази зима.