“Всичко е силно преувеличено. Не съм посягал и не съм удрял момчето. Камо ли да съм го пребил”, така треньорът в школата на ЦСКА Иван Атанасов коментира екшъна, разиграл се при малките “армейци” вчера.

Както е известно, бащата на футболиста Владимир Петков обяви, че синът му е бил пребит от Иван Атанасов по време на тренировка.

Ето какво още сподели набеденият за побойник наставник:

“Имахме тренировка с набор 99. Всичко вървеше нормално. По едно време Владо Петков и вратарят Даниел Наумов, който е една година по-голям, имаха малко по-сериозно единоборство в борба за топката. Взеха да се карат. Владо му налетя. Аз започнах да викам да спрат, но реакция нямаше. Те продължаваха. Отидох да ги разтърва. Хванах Владо, за да го издърпам. Той започна да псува. Преместих го настрани и му наредих да си тръгне. Това беше... Владо не е картотекиран при нас. Караше пробен период. Брат е на нашия юноша Димитър Петков, който сега е в Молдова.

Вечерта баща им ми се обади. Някъде към 22,30 часа беше. И ми вика: “Ти какво си правил със сина ми? Какво си направил?”. Обясних му със спокоен тон, че само съм ги разтървал. Той обаче ми се изрепчи по телефона. С един такъв заплашителен тон ми каза: “Ти нали имаш дъщеря? Внимавай!”. Прозвуча ми странно. После обеща да дойде в 9 часа сутринта на Армията, но не се появи. Жалко, защото се познават в брата на Владо – Димитър. Той ми препоръча момчето.”

БЛИЦ се свърза и с началника на охраната на стадион “Българска армия”
Стефан Прокопов. Ето и неговия разказ като свидетел.

“Децата играеха. Вратарят се удари с това момче. Не видях точно как стана. Май се бореха за топката. И момчето, дето е по-малко с една година от вратаря, започна да му посяга. Аз стоях отстрани. Треньорът дойде, хвана по-малкото дете, то се дръпна. Взе да си хвърля жилетката, взе да псува. Чу се как псува. Това е истината. Аз сега разбирам, че става някакъв “страшен” скандал. Няма нищо лошо, че треньорът се е намесил. И добре, че се намеси, защото можеха да се сбият жестоко. Но Атанасов да е удрял и млатил – моля ви, нали щяхме да видим всички. Аз съм човек на 60 години и не виждам смисъл да си кривя душата и да ви лъжа!”.