Изпълнителното бюро на БСП ще подготви правила за номиниране за публични длъжности. Това е решил Националният съвет на партията на инфарктното си заседание в четвъртък вечерта след поредицата скандални назначения в правителството, което взриви обществото.
По време на дебатите най-често повтаряхме, че БСП трябва да издига фигури, които се ползват с обществено доверие, каза Милена Хинкова, която е един от двамата русенски представители в Националния съвет. Тя разказа още, че е говорила със Сергей Станишев за областния управител на Русе. Той обаче я уверил, че кандидатурите още не са консултирани, така че не станало ясно дали ДПС има шанс, или не за свой губернатор тук. 
Драматичните политически събития от последната седмица ще бъдат дискутирани и от русенските социалисти. Това ще се случи в понеделник на пленум. Той бил планиран за отчитане на изборните резултати, но централната политическа тема в обществото и сред членовете на БСП също ще влезе в дневния ред. Общинският лидер Божидар Йотов каза пред „Утро“, че очаква форумът задълбочено да прецени ситуацията и да излезе със своя позиция. Хората искат да знаят истината за тежките кадрови грешки и имат право, но същевременно трябва да си даваме сметка, че на всяко правителство се полагат поне 100 дни доверие, каза още Йотов.