„Дунав 2010“ остана извън тегленето на жребия за новото първенство на „Б“ група.
След много „ако“, салтоморталета и умуване БФС реши групата да е в състав от 14 отбора, а русенският тим да не получи покана за административно присъединяване към дивизията.
Теорията на конспирацията сочи обаче, че пред дунавци все още стои леко отворена вратичка. Тя ще се отвори широко, ако ръководството на „Спартак“ /Вн/ откаже участие на отбора си. Варненският клуб е в много лошо финансово състояние, но все още не е подал заявление в БФС, че ще напусне играта. Ако го стори, БФС ще избира 14-ия отбор измежду „Дунав 2010“ и „Хасково“.
Иронията ще е пълна, ако централата предпочете хасковския тим, защото тогава пък „Дунав 2010“ ще трябва да се бори за първото място във „В“ група със сериозен тим като „Спартак“ /Вн/. Дунавци бяха препънати преди две години от „Шумен“, през този сезон изгоряха в пряката битка с „Добруджа“, сега остава да налетят и на „соколите“.
„Отборът на „Спартак“ се събира за подготовка идния понеделник. Доколкото знам, в касата няма пукнат лев. Не знам как тимът би издържал участие в „Б“ група“, каза вчера за „Утро“ журналистът от варненския вестник „Народно дело“ Недко Петров.
Всъщност, ако дунавци останат в третия ешелон, могат да се сърдят само на себе си. Съдбата на отбора бе поставена на карта практически само в един мач - в дербито срещу „Добруджа“. Този двубой не бе спечелен и оттам отборът тръгна надолу.
Ще е и любопитно и да се разбере дали бившият треньор на русенския тим Мирослав Миронов ще се завърне в клуба като спортно-технически директор, при положение, че тимът завърти още един сезон във „В“ група.
Сондажите на „Утро“ показват, че Миронов ще бъде ангажиран с тази работа, ако „Дунав 2010“ заиграе в професионалния футбол. Дали ще е същото, ако отборът остане с аматьорски статут, не се знае. 
Но да изчакаме още няколко дни с последните парченца на надеждата. Не стане ли с „Б“, „В“ група е насреща. А там се задават едни интересни отбори като „Хановете“ от Исперих, например...