Зверско меле между пияни компании пред дискотека едва не уби човек. Млад мъж остава доживотен инвалид. А побойникът, който го е осакатил, отива в затвора за пет години и ако присъдата му влезе в сила, вероятно няма да завърши университет в Пловдив, където учи в момента.
Мелето е станало пред „Шоурум“ в ранните часове на 18 октомври миналата година. Студентът Г.В. се върнал в Русе и се събрал с приятели. След полунощ отишли на дискотека. Пили здраво. На съседната маса била жертвата Д.Ч. с две момичета. Купонът вървял нормално, всички танцували и продължавали да пият.
Около 2 часа след полунощ обаче между двете компании припламнали искри, защото Д.Ч. и едно от момчетата на съседната маса се сбутали и настъпили при разминаването по тясната пътека между масите. До скандал не се стигнало, тъй като още в началото на спора се намесила охраната и в крайна сметка двете компании си стиснали официално ръцете. Купонът продължил. Всичко като че ли утихнало до момента, в който двете компании тръгнали да излизат.
Пострадалият Д.Ч. имал славата на сикаджия - това става ясно от показанията на разпитаните свидетели. Другите обаче също били здрави момчета. И явно решени да се покажат по-яки. Затова излезли от заведението и застанали да чакат отвън „конкуренцията“. Излезли трима души: двете момичета и Д.Ч., който вървял с ръце в джобовете, видимо бил пиян и завалял походката. Търсели такси, за да се прибират.
Внезапно обаче Г.В. налетял върху жертвата си и с лакът нанесъл силен удар в носа на пийналия младеж, който се сринал на тротоара. При падането му се чуло хрущене, а от главата му бликнала кръв - течала едновременно от устата, ушите и носа на младежа. Той изпаднал в конвулсии и започнал да се гърчи неистово на земята. Глътнал си езика и бил спасен на косъм. Впоследствие на място дошли полиция и Спешна помощ и Д.Ч. бил откаран в болницата в тежко състояние със счупени череп, нос и челюст. След лечението, продължило по-късно в Пирогов, и до ден днешен е с проблеми в слуха, обонянието и вкуса. През май е подал документи за освидетелстване пред ТЕЛК като инвалид. 
Като видели какво става, нападателите хукнали да бягат. Веднага след това Г.В. се скатал в Пловдив и повече не се връщал, докато не получил призовка. Съдът го призна за виновен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, защото е пребил почти до смърт човек, когото изобщо не познавал и без никакъв повод. Единствената му цел е била да причини болка. Освен престоя за пет години в затвора, съдът постанови Г.В. да плати 70 000 лева обезщетение на осакатения от него човек.