Изпълнителното бюро на Областния съвет на БСП-Русе е излязло с декларация в подкрепа на правителството и председателя Сергей Станишев, която е изпратило до Националния съвет на партията. В нея се казвало, че оставката на премиера Орешарски не е полезен ход и ще доведе до дестабилизация на страната.
Министър-председателят трябва да бъде оставен да работи и да се докаже, твърдели русенските социалисти. Оставката на Сергей Станишев не била полезна за партията. Това заяви областният председател Венцислав Калчев.
Позицията на БСП-Русе напълно съвпада с изявленията на Станишев, че сега не е време за оставки. Политическата ситуация, а и вътрешно-партийните страсти остават напрегнати и вероятно затова Изпълнителното бюро взе решение за свикване в четвъртък на Националния съвет.
По другата важна тема, която вълнува не само социалистите, но и всички русенци - избора на нов областен управител - още днес се очаква решение. В късния следобед вчера парламентарната група на БСП е била свикана на заседание. По наша информация на него ще бъдат обсъдени номинациите за областни управители. Запознати заявиха, че по този повод са били изискани биографичните справки за кандидатите.
Венцислав Калчев съобщи, че още в събота председателят на партията на среща с областните лидери ги е уверил, че губернаторите ще се определят във вторник. Това означава, че днес можем да очакваме имената да станат ясни.