Пловдивската художничка Мишел Вълчева подари на Математическата гимназия в Русе своя картина на Доходното здание в математическа проекция.
Картината ще бъде емблема на фонд „Математика на бъдещето“, в който се събират средства за подпомагане на участията в състезания на деца с изявен математически талант. Досега по сметката му са постъпили над 30 000 лв. от дарители и това прави безпроблемно пътуването на отбора през юли в Хонг Конг. Всичко това стана ясно вчера на изложбата „Красиво Русе, красива България“ в Доходното, която беше открита официално от Мишел Вълчева и директора на Математическата Митко Кунчев. В нея свои творби са подредили млади таланти от училищата „Иван Вазов“, „Христо Ботев“ и „Баба Тонка“ и те могат да бъдат видени до 21 юни.
Картината на Мишел Вълчева изобразява емблематичното за Русе Доходно здание, пречупено през призмата на математиката. Авторката сподели, че е вдъхновена от златното сечение, което не е само математическо понятие, но и символ на красота, хармония и съвършенство в изкуството, науката и природата.