Със съкратено шествие, но с далеч повече емоции премина снощният протест в Русе. Причина за разгорелите се страсти станаха остра размяна на реплики между две групи граждани, които бяха излезли да покажат недоволството си от властта. Едната от тях - по-малобройната, започна шествие от Халите към площада. Начело застана студентът във Великобритания Петър Генов, който обявява митингите във Фейсбук, но не се смята за организатор на протестите. Към него се присъединиха и лицата от февруарските недоволства Атанас Петров и Любен Петков. Със закачлив плакат „Аngry bulgarians“ /Ядосани българи на английски/ като препратка съм изключително популярната и успешна игра „Angry birds“ /в превод - Ядосани птици/ и под звуците на свирки, викове „Мафия“ и български мелодии групата мина по „Александровска“. До шадраваните пред Общината те се срещнаха с другия лагер протестиращи, който бе „въоръжен“ с част от плакатите от неделния протест, тромби, знамена и мегафони. Двете групи се смесиха и започнаха да скандират „Оставка“ и „Избори“. Малко след това последваха и словесните престрелки между двата лъча протестиращи. Пръв съмненията си изрази Любен Петков, който заяви, че „май тук има митинг на ГЕРБ“ и си тръгна. Малко след това и Атанас Петров призова „заплатаджиите на ГЕРБ - навън“.
Остри нападки отнесе и лидерът на русенската структура на „Българската левица“ Мариан Димитров.
Протестиращите се разминаваха и по отношение на исканията си, които скандираха от стъпалата пред сградата на Общината. Докато едните настояваха правителството да се маха възможно най-скоро и да се насрочат нови избори, другите заявиха, че се борят за нов изборен закон и оставката на кабинета „Орешарски“ трябва да се подаде след приемането му. Чуха се и призиви за оставка на Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров.
Напрежение и агресия внесе и добре сложен гражданин с тъмна тениска и черни очила, който арогантно избута тв журналиста Кирил Радулов с думите „Махай се с тоз микрофон! Ти си платен!“. Същият медиен специалист заплаши журналистите „да внимават какво пишат, защото иначе ще ги бият“, което би трябвало да заинтересува както органите на реда, така и водачите на неговата група протестиращи.