Продажба на несъществуващо БМВ от измислена автокъща докара присъда от 1 година условно на фалшивия търговец.
През юни миналата година А.Д. работел, но решил да си докара още пари, само че не с честен труд, а чрез измама. Пуснал обява в популярен сайт, че продава БМВ модел 2004 година за 13 000 лева, качил дори снимка и се представил като собственик на автокъща от Бяла.
Обявата била видяна от работещ в Кипър българин, който се свързал с „автокъщата“. Обяснили му, че колата е в Италия и за да я доставят, трябва да плати капаро. Гастарбайтерът се обадил на родителите си, те се свързали с продавача, дали му 2000 лева, подписали договор и вече всички зачакали колата. Тя трябвало да бъде доставена в рамките на две седмици, през това време измамникът продължил да омайва клиента по телефона, докато човекът от Кипър пристигнал и отишъл в Бяла да си прибере колата. Там обаче се оказало, че такава автокъща няма, но той не е първият, който пита за нея.
Междувременно телефонът на А.Д. внезапно замлъкнал. Измаменият купувач успял да научи как се казва собственикът на телефонния номер и къде живее. Така стигнал до А.Д. в дома му в Две могили. Явно се надявал, да се разберат човешки, но вместо да върне парите, А.Д. решил отново да лъже - казал, че никога не е пускал обява за продажба на автомобил и че някой му е откраднал документите, и т.н. Едва тогава ужиленият подал жалба в полицията и машината се задвижила, а мошеникът върнал парите. Вчера А.Д. бе изправен пред съда, призна всичко и така мина със символично наказание.