Между 15 и 17 май ще се проведе 16-ото специализирано Русенско изложение на земеделска, автомобилна, индустриална и електронна техника, което се провежда в двора на Русенски университет, съобщиха организаторите. До 31 март ще се приемат заявките за участие. На 15 май от 10 часа ще се състои официалното откриване. Техниката ще се разполага на площадките още от 13-14 май.
Ежегодното изложение е единствено по рода си в централния северен район на страната и е третото по големина в България. Едно от предимствата му пред всички подобни форуми с факта, че в РУ се намира единственият в страната ни факултет за подготовка на специалисти земеделска техника и технологии. Негови организатори са факултетите „Аграрно-индустриален“, „Транспортен“ и „Електротехника, електроника и автоматика“ със съдействието на Министерството на земеделието и храните, местната власт и русенския клон на Съюза на учените.
В досегашната си история изложението се превърна в символ на модерно земеделие, транспорт и промишленост. Това пък го направи притегателен център за агрофирми, производители и гости. През миналата година се представиха над 180 фирми, а посетителите бяха над 8000.