Опънати нерви заради това, че оставената на автомивка кола не можела да запали дори и с бутане, станали причина за агресивно поведение на бизнесмен към възрастен колоездач. Нервакът повалил с няколко бутания пенсионера на земята, който така и не могъл да стане, а намаханият нападател дори не направил опит да му помогне. В резултат В.П. бе осъден да плати 10 000 лева обезщетение за причинените мъки и обида, 1345 лева деловодни разноски и 400 лева държавна такса. Освен това той ще изтърпи и присъда от една година условно с три години изпитателен срок. И тъй като наказанието му се потвърди и на последната инстанция и е окончателно, ще се раздели с още 500 лева, с които да покрие хонорара на адвоката на пенсионера.
Случката се разиграла преди година, когато работник на нападателя оставил една от общо осемте коли на шефа си за миене на мивка, чиито услуги редовно ползвал. Служителите казали на бизнесмена, че автомобилът му не може да запали. Затова той пробвал да го подкара по наклонена улица, но безуспешно. В крайна сметка го забил на тротоар, където да стои, докато извика някой да го ремонтира. Докато правел маневрата обаче, бизнесменът не видял, че по същия тротоар се движи 60-годишният велосипедист. Човекът се принудил да свие рязко в опит да заобиколи автомобила и се натресъл в близките храсти. Това предизвикало възмущението му и отишъл при шофьора на автомобила да му поиска обяснение за безразсъдните му действия. Бизнесменът обаче се разгневил и без да се съобразява с по-възрастния мъж и неудобствата, които му причинил, се развикал и започнал да го блъска в гърдите. Заради наклона на улицата и бутането, велосипедистът паднал, веднага усетил силна болка в краката, а опитите му да стане останали безуспешни. Безпомощното състояние на човека не трогнало шофьора с повредена кола, напротив - той ядосано го сритал за финал и си тръгнал. Благодарение на случаен минувач лежащия на улицата мъж успял да се свърже със съпругата си, а екип на Спешна помощ трудно натоварил човека в линейката. Три дена по-късно мъжът бил опериран и му била поставена изкуствена става. Последвала рехабилитация и ежедневни грижи от страна на жена му, тъй като мъжът сам трудно се придвижвал.
Съдът не се трогна от фактите, че бизнесменът има две малки деца, тъй като те са от различни майки, с които не е ясно дали баща им поддържа някакви връзки.