Българският футболен съюз би игнорирал собствените си регламенти, ако реши да остави „Дунав 2010“ извън спора за място в „Б“ група. Това се казва в официално становище на фенклуба, изпратено вчера до „Утро“. Повод за официалното изявления са зачестилите публикации в различни медии и изказвания на отговорни лица от БФС, че вторият ни футболен ешелон може да остане в намален състав с 15 отбора.
Форматът на „Б“ група е определен на 16 отбора в Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС. В същия документ е подробно описан и начинът за попълването на състава й, ако някой от участниците се откаже, какъвто е случаят с „Етър 1924“. В такъв случай регламентът предвижда бройката да се допълни при необходимост с отбори от по-долните група.
В нашия случай е ясно, че попълването на групата ще става със завършилите на второ място в съответните групи и по-специално тези от тях, които са изявили готовност да го направят - „Дунав“ и „Хасково“. Това означава, че ако има едно свободно място в „Б“ група (което в случая е гарантирано), то „Дунав“ и „Хасково“ би следвало да играят плейоф за влизане. Ако се освободят повече места, би следвало и двата отбора да се изкачат в по-горната дивизия, смятат феновете.
Според привържениците на ФК „Дунав 2010“ в случай на неблагоприятно решение от страна на БФС клубът има пълно право да заведе дело срещу Футболния съюз в Административния съд в София.