Червено жигули, паркирано на тротоара пред бл.“Янтра“ на ул.“Плиска“, е потрошено за удоволствие от пиян младеж. Вандалът изтръгнал металния сигнален кол за обозначение на легнал полицай в съседство и започнал да млати колата. Инцидентът е станал в четвъртък в 1 часа и 30 минути след полунощ.
Като чух грохота, станах от леглото, погледнах през прозореца и видях момче, което удряше колата със злоба. В това време от отсрещното заведение започнаха да викат и тогава забелязах, че вандалите са трима. Единият удряше с желязото, а другите двама стояха отстрани. Щом чуха виковете, тримата побягнаха в различни посоки, разказа пред „Утро“ собственикът на съсипаната кола Валери Павлов, който живее на първия етаж.
След сигнал на тел.112. екипи на Второ РПУ са завардили квартала и установили, че всички контейнери от началото на „Плиска“ до бл.“Янтра“ са обърнати. Предполага се, че това е дело на същите вилнеещи младежи.
Ремонтът на колата ще излезе поне 600 лева, пресметна Валери Павлов. Според него по случая има заподозрян, тъй като на излизане от Второ РПУ видял пиян младеж с мръсни ръце, за когото се предполага, че е удрял автомобила.