Корпус „Л“ на Доходното здание, където се намира ресторант „Хепи“, има нужда от основен вътрешен ремонт: укрепване на конструкцията, рехабилитация и преустройство на помещенията, подмяна и реконструкция на ВиК и електрическа инсталация. Това е заключението на общинска комисия от специалисти, която на 12 юни след разпореждане на кмета Пламен Стоилов е направила оглед на състоянието на зданието.
Повод за това стана атаката на общинския съветник Пенчо Милков, който в комисията по територално и селищно устройство настоя, че заложената в конкурса за отдаване под наем на обекта минимална инвестиция от 500 хил. лева не е обоснована. 
След експертното становище, което вчера беше представено в бюджетната комисия, стана ясно, че тухлената зидария на стълбището има сериозни пукнатини, стените на втория етаж са без мазилка, а в едно от помещенията на същия етаж дюшемето е прогнило. Макар че в момента няма данни за течове, такива ставали периодично от канализацията. Захранването на ресторанта с вода се осъществява с временна връзка от ВиК отклонението за Театралния комплекс, чиято основна функция е да захранва пожарогасителната му инсталация. Елинсталацията е стара, амортизирани и не отговаря на съвременните условия за безопасност, няма климатична и вентиланционна инсталации към помещенията на втория етаж.
По предварителни разчети укрепването и вътрешното обновяване на тази част от Доходното здание щеструва 300 000 лева. За архитектурно-строителната част сумата е 148 000 лева, за ВиК - 62 000 лева, за елинсталацията - 35 000 лева, за отопление и вентилация - 55 000 лева.
Зам.-кметът Даниела Шилкова обясни, че всички препоръки на експертите трябва да се изпълнят без отлагане. Затова Общината ще изиска от бъдещия наемател инвестицията от 300 000 лева да бъде реализирана през първите 18 месеца на 10-годишния договор, а останалите 200 хил. лева - до края му. Шилкова поясни, че точно затова Общината пуска обекта на конкурс, а не на търг.
Кметът Пламен Стоилов пък допълни, че конкурсът е начин Общината да осигури повече пари за култура и спорт, защото бюджетните й средства са ограничени. Той напомни, че преди да стане общинска собственост, корпус „Л“ е бил отдаван под наем от театъра, което е допълвало приходите му, а след това Общината е увеличила субсидията си за културната институция. 3700 лева месечен наем е плащал ресторант „Хепи“ на театъра. Според конкурсните условия сега началната месечна наемна цена е 3681 лева. Към нея трябва да се добавят още 1000 лева, тъй като който спечели конкурса ще трябва да дава по 12 000 лева на година за подпомагане на културата или спорта.
Срещу тези разчети нямаше други забележки освен опасенията на общинския съветник от БСП Иван Иванов, че високите изисквания не създават условия за конкурентност. Зам.-кметът Даниела Шилкова обаче бе категорична, че целта е да се защити общинският интерес, а щом има фирми, които могат да ги изпълнят, няма защо да се отстъпва от тях.