Единият от двамата задържани по аферата с кокаина, открит миналата пролет в комбайн от Аржентина, вчера бе пуснат почти на свобода. Пловдивчанинът Николай Николов ще остане под домашен арест и като адрес, на който ще пребивава, е посочил този на майка си, стана ясно още от определението на Окръжния съд.
Пускането му под домашен арест е по искане на прокуратурата. Според обвинението, разследването продължава, но вече е почти към края си, чакат се само поисканите от чужбина доказателства. Освен това повече от година след ареста на Николов опасността от укриване или бягство е отпаднала.
Както „Утро“ писа, Николов бе задържан през май миналата година, след като в Русе бе заловен комбайн, внесен от Аржентина, в който бяха укрити в специален тайник пакети с кока на стойност 3 900 000 лева. Според обвинението, организацията на придвижването на пратката била осъществявана от 31-годишния пловдивчанин. Впоследствие бе задържан и още един човек, който бе обвинен за съучастие в престъплението - холандецът Корнелиус Бренченс. Той обаче поне засега остава в ареста, казаха вчера запознати.