Калина Божилова от тенис клуб Изида (Добрич) стартира с победа в турнира по тенис за жени Ruse Open. Надпреварата е с награден фонд 3000 лева и ще се проведе от 11 до 15 юни в крайдунавския град.

В първия кръг Божилова елиминира Камелия Атанасова от Габрово с 6-2, 6-2, като с тази победа се класира за четвъртфиналите. По-късно е срещата на другата възпитаничка на Юри Дойчев – Христина Дянкова.

Шампионката в състезанието, което се провежда на кортовете на ТК "Русе", ще получи 1200 лева, а за финалистката остават 600 лева. Парите от наградния фонд се разпределя между тенисистките, достигнали до четвъртфиналите.

Освен това с чисто нов таблет ще си тръгне победителката в надпреварата Miss Ruse Open. Спонсорът "Нетуоркс-България" е осигурил и два мобилни телефона за подгласничките на избраната за най-атрактивна тенисистка, съобщи главният съдия Иво Пазарджиев.

В същото време от пресцентъра на добричкия клуб информират още, че Марина Христова е спечелила турнира при момичетата до 10 години в Троян. В края на тази седмица на кортовете на Дема ще се проведе държавното първенство до 12 г., в което отборът на Изида ще бъде представен от Марина Христова, Карина Георгиева, Георги Попов, Радослав Божилов, Виктор Дойчев.