Уважаваният и известен в близкото минало русенски футболист и треньор Тодор Тодоров посрещна 70-ия си рожден ден в работен режим на базата в комплекс „Аристон“. Там той бе изненадан от ръководството на клуба и благодарни родители, които го зарадваха с кошница цветя и сърдечни поздравления за юбилейната годишнина. Голямият сюрприз сред подаръците бе специално изработена златна треньорска свирка.  
Тодоров бе част от най-добрия отбор на „Дунав“ за всички времена. Той бе ляв бек в онзи знаменит тим в началото на 70-те години, който завърши на четвърто място в „А“ група и игра в турнира за купата на УЕФА.
След края на футболната си кариера той създаде отличен отбор във ФК „Локомотив“, където разви таланта на невръстни тогава момчета като Сашо Тодоров и Пламен Петков. Синът му Мариян пък заигра в мъжкия тим на едва 16-годишна възраст.
Под ръководството на бате Тошо „Раковски“ /Русе/ извървя пътя от „В“ през „Б“ до „А“ група - нещо, което в последните години успя да направи само „Лудогорец“.
Той бе наставник още на „Янтра“ /Габрово/ и „Дунав“. В един период бе председател на областния футболен съвет.
През последните няколко години неуморният специалист работи в школата на ФК „Аристон“. Талантливите възпитаници от неговите отбори вече направиха фурор с няколко призови места от големи международни турнири в Германия и други държави.