Предстои среща между кмета Пламен Стоилов и директора на Областната дирекция на МВР Георги Великов заради кражбите във вилните зони.
Повод да се потърси начин да се повиши сигурността  стана материалът на „Утро“ за безжалостните цигански набези в Буйна Яна, където вече има и регистриран случай на кражба на цяла постройка - съборена и изнесена тухла по тухла.
Това е една от най-болните теми за хората, които имат имоти около Русе и често са жертва на безогледни крадци. Ромски шайки прибират метали, инструменти и въобще каквото им хване окото, оставяйки след себе си хаос и разбити къщи. До разкриване на посегателствата често не се стига или пък наказанията са символични заради ниската оценка на нанесените щети и това допълнително дава кураж и арогантност на престъпниците.
Успешно противодействие на бандите оказват моторизираните патрули на КООРС, които обхождат вилните зони и в сътрудничество с полицията проверяват обикалящите из тях съмнителни типове.
Срещата още не е насрочена, но е ясно какво ще обсъждаме на нея - ще бъдат уточнени мерки за по-голяма ефективност на смесените мобилни екипи при обходите и ясно разграничаване на отговорностите на служителите на КООРС, каза кметът Пламен Стоилов.