Правилникът за дейността на бъдещия Обществен съвет към Общинския съвет предизвика разнопосочни настроения сред членовете на комисията по здравеопазване и социални дейности. Особено остър в изказването си за предлагания от някогашните протестиращи контролен орган беше д-р Ервин Чакърян. Той постави въпроса кой и на какъв принцип ще избира членовете на този Обществен съвет. „Не мога да допусна коректив на моята работа да бъде компрометирана личност! Това ме принизява“, емоционално заяви Чакърян.
Дори и правилникът да се приеме на сесия, има вероятност той изобщо да не работи легитимно. А причината - не е обвързан по никакъв начин с правилника за дейността на Общинския съвет. За това сигнализира Александър Неделчев. А двата документа трябва да се синхронизират, тъй като се предвижда членовете на Обществения съвет да могат да се изказват на сесия и да внасят предложения. Неща, които не са предвидени в правилника на Общинския съвет и реално няма как да се случат, тъй като двата документа в този си вид си противоречат.
Никой от гражданската общност все още не е посетил някоя от постоянните комисии, за да даде разяснения на въпросите на съветниците. Затова те ги определиха като незаинтересовани.