Със спектакъла „Приказки от улица Муфтар“ на френския автор Пиер Грипари започна 17-ият национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“, който тази година събира над 200 участници от различни градове в страната. Честта да излязат първи на фестивалната сцена имаха учениците от театралния състав при основно училище „Иван Вазов“ в Русе. Постановката е дело на актрисата от русенския драматичен театър Ралица Константинова, сценографията - на художничката Вяра Гунева, а музикалното оформление - на Милен Миленов.
Преди първото представление школският театрален форум бе официално открит от заместник-кмета на Русе Страхил Карапчански. Той разясни защо и как Русе се кандидатира за Европейска столица на културата през 2019 година и пожела успех на 15-те младежки театрални трупи, които са селектирани за участие във фестивала.
Вчера театралният празник продължи с постановки на театрална формация „Смехоран“ от Дебелец, театрална школа „Талантино“ от Бургас и постановката на театралната студия „Библиотеката“ от Русе.
Днес на сцената на камерна зала „Слави Шкаров“ ще се представят талантите от Театър 220 в Горна Оряховица и от СОУ „Христо Ботев“ в Русе.