Петокласник в ОУ „Васил Априлов“ се хвърлил от 6 етаж на бл.“Ангел Войвода“ в „Здравец Изток“ в събота вечерта. Сигнал за паднало на земята момченце зад блока е получен на тел.112 в 22.22 часа. Екип на Спешна помощ е открил 12-годишния Стивън в локва кръв с много тежки травми. Детето е откарано в кома в болницата и въпреки огромните усилия на дежурните лекари, същата вечер след полунощ е починало, без да дойде в съзнание.
Несподелена любов е в основата на самоубийството, шушукаха негови съученици от ОУ „Васил Априлов“. Стивън бил влюбен в момиченце от четвърти клас, но то приемало чувствата му на шега. В събота следобед петокласникът, негови съученици и момиченцето играли заедно докъм 19 часа пред блока. Щом момчето се прибрало, майка му Илка и вторият му баща Трифон отишли на гости. Стивън пратил SMS на момичето, че го обича, но получил отговор „Ти не си уверен в любовта си, докажи ми, че ме обичаш, като скочиш от шестия етаж“. Стивън хвърлил мобилния си телефон през терасата. После написал на приятелите си във Фейсбук, че ще се хвърли от балкона и се сбогувал с тях, след което дошъл фаталният скок.
Децата не повярвали на писанията му и сметнали, че това е импулсивно решение, за да ги впечатли. В неделя обаче били покрусени от трагичната вест за съученика си. Две момчета разказали, че в събота през деня Стивън е получил още един SMS от същото момиче, който гласял „Ако ме обичаш, докажи го с живота си“.
Стивън е в ОУ „Васил Априлов“ от първи клас и живеел в гарсониерата на шестия етаж с майка си, а от скоро има и втори баща. Преди това е живял в Балчик със семейството си. Има сестра и брат, които са много по-големи от него. Баща му, към когото момчето било много привързано, отишъл да работи като шофьор в Англия. Затова и първоначалната версия беше, че Стивън е взел трагичното решение от мъка по баща си. Майка му Илка продава цветя и сувенири в магазин в съседен блок. Сестра му Мелиса отвори вратата на апартамента пред журналисти, но отказа да говори.
Стивън беше много жизнерадостно и добро дете. Миналата седмица беше болен и отсъстваше, но никой не е очаквал, че повече няма да дойде в клас. Справяше се много добре с уроците, никога не е създавал проблеми на учителите или на съучениците си. В шок сме, каза директорката на ОУ „Васил Априлов“ Гергана Григорова.
От полицията заявиха, че по случая е образувано досъдебно призводство и се разпитват съучениците на момчето.
Погребението ще бъде днес, когато се очаква прибирането на бащата на момчето от Англия.